• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Goed nieuws, Sinterklaas is klaar voor de intocht!

APELDOORN - Sinterklaas is helemaal klaar voor de intocht in Apeldoorn en kijkt uit naar het zien van alle kinderen. Dat vertelde hij zaterdagochtend op Radio Gelderland.

'Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat. We hebben ieder jaar wat problemen, dan is het weer onstuimig of gaan we de verkeerde kant op. Maar uiteindelijk komt het allemaal weer goed. Ik heb er alle vertrouwen in', vertelt de goedheiligman over het laatste deel van zijn reis naar Apeldoorn.

Uitslapen was er vandaag niet bij voor de Sint. Al vroeg was er werk aan de winkel. 'Ik ben al aangekleed en heb de mooiste mijter opgezet. We hebben er allemaal veel zin in, ik vooral!'

Luister hier naar het gesprek met Sinterklaas:

Lange voorbereiding

Al lange tijd werkt Sinterklaas met zijn Pieten toe aan deze dag. We bereiden ons het hele jaar voor. Op het moment dat we uit Nederland vertrekken hebben we een dagje rust in Spanje, maar vervolgens gaan we weer vol in bedrijf om de nieuwe intocht voor te bereiden.'

De enige echte Sinterklaas komt dit jaar aan in Apeldoorn. Voor het eerst neemt hij alleen roetveegpieten mee en laat hij de stoomboot thuis. De Sint komt namelijk aan per stoomtrein. 

Zie ook: Zie ginds komt de... stoomtrein? Dit moet je weten over de Sintintocht in Apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn