RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Grootste insectenmuur van de wereld' komt in de Apenheul

APELDOORN - In de Apenheul in Apeldoorn wordt woensdag een voedselbos voor dwergapen geopend. In dat bos komt onder ander een insectenmuur, die de grootste van de wereld is. Dat zegt het dierenpark zelf.

Prinses Margriet komt, als beschermvrouwe van de Apenheul, het voedselbos openen dat is aangelegd op de plek waar eerst het hoofdgebouw van het park stond. De dieren die destijds in dat gebouw verbleven zijn nu op een andere plek in het park ondergebracht.

In het voedselbos lopen de dwergapen los. Bezoekers kunnen door het nieuwe gedeelte wandelen. In het bos zijn ook inheemse fruit- en loofbomen en een bloemenweide te vinden.

De apen moeten in het bos zelf hun eten gaan zoeken. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn