RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hamlet voor de jeugd: kolder en een lach

Een zaal vol met pubers geeft een heel speciaal effect op een voorstelling. De voorstelling Hamlet 8+ heeft alle elementen in zich die het overwegend jonger publiek aanspreken. Hamlet is een verhaal gemaakt door Shakespeare en heeft de eeuwen doorstaan. Het was zijn beroemdste stuk. Gisteren, 6 februari, werd dit stuk uitgevoerd in Orpheus.
Regisseur Pieter Kramer en choreograaf Daan Wijnands hebben dit oude verhaal gemaakt tot een spetterende voorstelling, uitgevoerd door Theater Rotterdam. Hamlet8+ is een hilarisch en ontroerend theaterstuk vol plezier, comedy en Nederlandse teksten op muziek van Queen. Alle elementen van onze tijd, zoals social media en de hedendaagse politiek, zaten verwerkt in Hamlet8+. Een zaal met pubers stil krijgen is een opgave, maar door de zeer interactieve wijze van acteren werden lachen en joelen afgewisseld met periodes van stilte.
Voeg elementen samen zoals de ‘Dood van Pierlala’ samen met Hamlet senior, Yorrick de Nar, Horratio en Hamlet en Orphelia en je krijgt een mooi banket voorgeschoteld van hedendaags theater die taaie stukken maakt tot een begrijpelijk hedendaags verhaal waarin jong en oud zich herkennen. Tijdens de voorstelling wisselden de spelers zelf de toneel onderdelen zodat het geheel geolied doorliep. Mooie effecten met licht geluid en decor gaven het verhaal een extra boost. De voorstelling duurde lang, maar verveelde geen moment.

Het verhaal

Hamlet zit in een lastig pakket. De Deense prins is vreselijk aan het puberen en maakt een hoop ellende mee. Hij raakt zijn vader kwijt, zijn moeder trouwt met zijn oom en vertrouwt hij zijn vrienden nog wel? De jonge prins raakt erg in de war. Hij verandert van een vrolijke surfboy in een sombere jongen met woede-uitbarstingen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en het plaatje is compleet.

6 februari 2019 Orpheus, Rabobankzaal
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn