RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Help de insecten een handje

APELDOORN - Lionsclub Apeldoorn is gestart met de serieproductie van insectenhotels. Het project is bedoeld voor bedrijven en instellingen om het duurzaamheidsimago en de betrokkenheid bij de natuur naar voren te brengen.

Wonderbaarlijk is het na korte tijd al te zien hoeveel vliegende insecten van diverse soorten en afmetingen maar vooral de solitaire bijen de gaten weten te vinden en hun nakomelingen erin laten uitgroeien.

De eerste 2 larven vooraan in de gaten worden door de vogels eruit geprikt. Vandaar het gaas voor het bamboe en riet.  De 4 of 6 larven daarachter maken betere kans. 

De jeugd bewust maken
De insectenstand en daarmee ook het aantal van insecten afhankelijke vogels is de afgelopen decennia flink aan het afnemen. Dit komt door de steeds intensievere landbouw. Met onze Lions insectenhotels willen wij de jeugd bewust maken van het belang van florerende natuur om ons heen en de rol van insecten daarbij. Gewassen zoals groente en fruit hebben bestuiving door insecten nodig om tot goede oogsten te komen. Bij het IVN, Instituut voor Natuureducatie, weten ze hier alles van en via hun website kunt u zich uitgebreid laten voorlichten. Bij elk Lions Apeldoorn Insectenhotel komt een bordje te staan met een QR code naar de website met informatie over dit onderwerp van het IVN. Wij bieden aan voor instellingen en bedrijven een of meerdere insectenhotels te plaatsen inclusief de aanleg rondom het hotel van een bloemenperk om voor een eerste insectenmaaltijd te zorgen.

 

Opbrengst naar het goede doel
De prijzen zijn vastgesteld op € 600 voor 1 hotel met afmeting 100 x 225 cm of € 550 per stuk bij bestelling van 2 stuks of € 500 per stuk bij bestelling van 3 stuks. De opbrengst van de hotels gaat voor een substantieel deel naar de Apeldoornse Stadsakkers waar ook meerdere projecten opgestart worden die milieu en mens dienen. Lionsclub Apeldoorn ondersteunt o.a. ook de lokale Voedselbank en stichting Leergeld Apeldoorn.

Aanmelden en nazorg
Ed Meijers van de Lionsclub Apeldoorn geeft u graag telefonisch meer informatie over de insectenhotels, hij is bereikbaar via 06 53 26 22 02. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u zich als belangstellende voor een insectenhotel aanmelden. Wij komen graag langs voor overleg hoe we het plaatsen van een hotel bij u in tuin of park kunnen realiseren. Uiteraard kunt u er voor kiezen het hotel op een andere zinvolle plek neer te laten zetten. Dit wordt door een gespecialiseerde groep uit onze Lionsclub Apeldoorn uitgevoerd.

Voor de nazorg in de vorm van onderhoud van de vulling na verloop van tijd kunnen wij ook zorg dragen.

   

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn