• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hemelvaartsdag wordt warm

APELDOORN - Zomerliefhebbers hebben geluk, want precies op Hemelvaartsdag lijkt het zeer warm te worden. Mogelijk stijgt de temperatuur naar 25 tot 28 graden. Daarbij schijnt de zon volop en dat maakt het zomerse plaatje compleet. Ook in de aanloop naar Hemelvaartsdag belooft het vrij zonnig, droog en warm te worden.

Temperatuur in stijgende lijn
Na het koude weer van afgelopen week zit de temperatuur nu in stijgende lijn. Elke dag komt er een paar graden bij en vanaf vandaag wordt het steeds vaker en op meerdere plaatsen meer dan 20 graden. Aanvankelijk moet de zon ook wolkenvelden naast zich dulden. Vanaf woensdag wordt het écht zonnig en barst het zomerse weer los.

Hemelvaartsdag zeer warm: mogelijk warmterecord
Op Hemelvaartsdag lijkt het zeer warm te worden en is het waarschijnlijk zelfs de warmste dag van de week. De kans op zomerse temperaturen van 25 graden of meer in het midden van het land is op dit moment zo’n 70%. Daarmee is de kans groot dat het één van de warmste Hemelvaartsdagen ooit gemeten wordt. Bovendien maakt De Bilt kans op een datum-warmterecord.

Dit is het meest waarschijnlijke weer voor Hemelvaartsdag
In het zuidoosten kan het zelfs 29 graden worden! Er is zelfs een kleine kans dat het tropisch warm wordt met 30 graden. Die kans bedraagt ongeveer 10%. Het is niet alleen zeer warm, ook is het zonnig en het blijft overwegend droog. Tegen en in de avond neemt lokaal de kans op een regen- of onweersbui toe.

Mogelijk koeler in rest van Hemelvaartsweekend
Na Hemelvaartsdag wordt het geleidelijk minder warm. Vrijdag kan het nog 21-26 graden worden, in het weekend daalt het kwik verder en zondag liggen de maxima tussen 18 en 21 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon en wolken. Bovendien neemt de kans op buien toe.

Het online bericht: www.weeronline.nl

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00