RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Herdenking Apeldoornsche Bosch

Maandag 20 januari vindt de herdenking plaats ter nagedachtenis van de slachtoffers van Het Apeldoornsche Bosch tijdens de 2e wereld oorlog.

Het Apeldoornsche Bosch was een joodse psychiatrische inrichting, die van 1909 tot 1943 gevestigd was aan de Zutphensestraat te Apeldoorn. In 1943 werd de instelling door de nazi's ontruimd en werden de patiënten en het personeel gedeporteerd naar concentratiekampen en vrijwel alle vermoord. Locoburgemeester J. Joon zal een toespraak houden bij de herdenking Apeldoornsche Bosch.

Tijdens de herdenking wordt ook een toespraak gehouden door de heer Prof. dr. M. de Winter, de zoon van een oud-medewerker van het Apeldoornsche Bosch. De kinderen van de scholen De Prinsenhof en Koninklijke Scholen Gemeenschap (KSG) zullen een bijdrage leveren door het lezen van zelfgeschreven gedichten. Ook zullen leerlingen van KSG 100 van de bijna 1300 slachtoffers namen voorlezen. Na de bijeenkomst in de school lopen de genodigden naar het monument in het Prinsenpark (5 minuten lopen). Bij het monument zal Opperrabbijn Binyomin Jacobs vervolgens een jizkor en kaddisj-gebed uitspreken.

De herdenking wordt afgesloten met het leggen van kransen, bloemen en naar Joodse traditie met steentjes. Plaats: CSO De Prinsenhof, Mr. Van Hasseltlaan 57 in Apeldoorn, om 13:30 uur

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn