• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Herinrichting oude busbaan Kanaalzone tot groene allee

APELDOORN - De komende jaren gaat de gemeente de Kanaalzone verder inrichten. Het kunstwerk bij de Matenpoort, het park en de oude busbaan worden verwerkt in een plan, waarbij de bestaande parkstrook met monumentale bomen een belangrijk thema vormt.

Volop ruimte voor ontspanning
De Kanaalzone biedt straks volop ruimte voor wandelen, spelen, hardlopen of recreëren. Het park vormt straks een verbinding tussen de Maten en het Kanaal. Er komen lange beweegroutes waardoor je een rondje kanaal kunt maken. Ook liggen er plannen voor een trimparcours en worden bestaande en nieuwe speelplekken met elkaar verbonden. Voor watersportliefhebbers komen er houten steigers en een botenhelling. Het asfalt van de busbaan wordt vervangen door een zachtere verharding, waardoor het gebied minder aantrekkelijk is voor doorgaand fietsverkeer en bromfietsers.

Kanaalzone
Op twee kaarten is het ontwerp voor de Kanaalzone te zien. In de toelichting staat een beschrijving van het ontwerp met sfeerbeelden.

 Uw reactie op de plannen
Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is een inloopbijeenkomst niet mogelijk. Daarom heeft de gemeente direct aanwonenden van de Kanaalzone via de wijkkrant De Maten opgeroepen om uiterlijk 1 juni 2020 hun mening over de plannen te geven. Wij zijn ook benieuwd naar uw reactie op de plannen. Een aantal onderdelen in het ontwerp ligt vast, zoals het kunstwerk aan de noordzijde van het park.

U kunt uw reactie in bij voorkeur maximaal een half A4-tje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De gemeente verzamelt de reacties en verwerkt deze zo mogelijk in de plannen. Een overzicht van de reacties is na 30 juni a.s. op deze pagina te zien.

Heeft u nog vragen over de plannen, neem dan contact op met projectleider Jan Nijdeken via 06 39 87 58 28 of mail naar bovengenoemd mailadres.

Zie ook HIER voor de informatie

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00