• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Het onbereikbare raadslid is bereikbaar, maar ook weer niet

Eerder berichtte ik over het ontbreken van e-mail adressen van raadsleden en fractievertegenwoordigers op de internetsite van de gemeente Apeldoorn, het betreffende artikel vind je hier.  De griffie heeft dit inmiddels gecorrigeerd.

Maar, een bittere constatering,  bijna alle raadsleden blijven ‘in fysieke zin’ onbereikbaar.

Nu noem ik mijzelf een betrokken burger met opvattingen. Geen geschreeuw of scheldpartijen, in mijn eigen ogen ben ik constructief. Ik schrijf wel eens een uitgebreide notitie over een specifiek onderwerp, vaak maatschappelijk over armoede, bijstand en of schulden. Een notitie met zakelijke argumenten, vaak onderbouwd met literatuur verwijzingen, noem het maar ‘quasi wetenschappelijk’.

Nu hoeft een raadslid natuurlijk niet mijn adviezen op te volgen, dat verwacht ik niet. Maar stuur even een simpel mailtje terug, met heel graag zelfs commentaar. Tot nu toe krijg ik hooguit van 2 of 3 raadsleden een mailtje dat mijn notitie ontvangen is. Ik hoor u denken: ach ja, die Roelof Rump weer, laat hem maar.

Maar ik sta niet alleen, een goede kennis van mij heeft twee gevalsbeschrijvingen over het tekort schieten van jeugdzorg in Apeldoorn gestuurd. Zij heeft ‘naar eigen zeggen’ van geen enkel raadslid een mail, al was het maar een ontvangstbevestiging, terug ontvangen. Een andere contactpersoon van mij heeft tot drie maal toe een mail moeten sturen voor een activiteit die (gezien de MPB, Meerjaren Programma Begroting) zinvol is voor het raadslid die kunst en cultuur in de zijn/haar portefeuille heeft. Een serieuze activiteit die een fractie kan gebruiken bij financiële afwegingen. Uiteindelijk is het na veel trekken en sleuren, gedeeltelijk gelukt om een gering aantal raadsleden bij te praten. Let wel, de eerste uitnodiging dateert van maanden geleden, daarna zijn er nog twee uitnodigingen verstuurd. Op de eerste uitnodiging kwam niet eens een reactie.

Nu heb ik ongeveer 20 jaar meegedraaid in de lokale politiek, voor verschillende partijen. Bij elke verkiezingscampagne wordt gezegd: We moeten meer in gesprek met de burger, ach ja beloftes van politici , ik wordt er cynisch van.

Stuur ons een WhatsApp bericht!
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 055-5335166 of stuur een mail: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live

RTV Apeldoorn
Arnhemseweg 82
7331 BN Apeldoorn
Telefoon: 055-5335166

Iets te melden? App ons op:
055-5335166

Direct contact met de studio?
Bel 055-5401978

 

 

Volg ons ook op

 

Zoeken

Radio frequenties

FM zenders:
107.1 FM (Apeldoorn)
106.3 FM (Uddel)
105.5 FM (Hoenderloo)
Ziggo Analoge Radio:
Kabel 93.1FM
KPN Glasvezel & VDSL:
Kanaal 1055

TV frequenties

Ziggo Digitale TV:
Kanaal 36
CI+ kanaal 329
Ziggo Analoge TV:
Kanaal S15
Frequentie 256,00
KPN Glasvezel & VDSL:
Kanaal 1355