RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hoe = Het Nu 2020, een Oost-Nederland duo-tentoonstelling

ACEC Apeldoorn en Het Kunstgemaal Bronkhorst presenteren deze zomer de tentoonstelling Hoe = Het Nu 2020. Met meer dan 100 deelnemers valt er genoeg te zien.

Deelnemers zijn bekend!
Naast bekende kunstenaars als Anya Janssen en Rosemin Hendriks hangen startende talenten als Merel Jansen, Bart Koldewee en Danny Foolen - die eerder in de tentoonstelling 2D in ACEC te bezichtigen was. Er is opvallend nieuw werk te zien van Aafke Bennema, Ronald de Ceuster en Fred Anvelink.

Vol variatie
Fotografie, objecten van leer en rubber, kitsculpturen, paarse portretten, klassiek grafiek - Hoe = Het Nu laat zien dat de kunst in Oost-Nederland vol variatie zit. Bijna onvermijdelijk is ook de sociale relevantie die bij sommigen meespeelt: in het werk van bijvoorbeeld Anita Waltman en Carlos Villaroel valt de Corona-thematiek impliciet te ontwaren.

De volledige lijst met deelnemers vindt u terug op onze website.

Tentoonstellingsperiode
De tentoonstelling vindt plaats van 13 juni t/m 6 september 2020. Er is een opening in ACEC op zaterdag 4 juli om 16.00u en een afsluitend evenement op zaterdag 5 september.

Reserveren
Bezoekers kunnen zich binnenkort aanmelden via een reserveringssysteem, conform de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM.

Locaties
Illustrator Leendert Masselink liet zich voor het publiciteitsbeeld inspireren door de paddenstoelvormige bewegwijzering van de ANWB. Deze wijst naar de twee locaties in Oost-Nederland waar Hoe = Het Nu te zien gaat zijn:

      ACEC Roggestraat 44 Apeldoorn www.acecgebouw.nl
     
Het Kunstgemaal Veerweg 1 Bronkhorst www.hetkunstgemaal.nl

Over Hoe = Het Nu 2020
Tot 2017 was Hoe = Het Nu een Gelderse salontentoonstelling, georganiseerd door Peter Nijenhuis. Toen deze ermee ophield, nam Stichting ACEC uit Apeldoorn het stokje over. Het idee mag dan hetzelfde zijn, deopzet is wel degelijk anders dan voorheen. De expositie richt zich anno 2020 op kunst uit het oosten van het land en is bovendien te zien op twee locaties: ACEC Apeldoorn en Het Kunstgemaal in Bronkhorst. Het doel van Hoe = Het Nu is het zichtbaar maken en verbinden van kunst in regio Oost-Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn