RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Huurders op terrein Hoenderloo Groep in onzekerheid

APELDOORN - Het is onduidelijk of bewoners van dienstwoningen op het terrein van de Hoenderloo Groep daar kunnen blijven wonen als dat terrein straks dichtgaat en verkocht wordt. Er staan in totaal 29 woningen, waarvan er nog 17 in bezit zijn van de jeugdinstelling. De rest is al eerder verkocht aan verhuurders.

Door: Bastiaan van Blokland

Alle woningen hebben de bestemming 'maatschappelijk', wat betekent dat ze verbonden zijn met de Hoenderloo Groep. Een bewoner van een huis moet zodoende een link hebben met de instelling. 

Mogen zij er wonen? 

Nu de Hoenderloo Groep in augustus haar deuren zal sluiten, is het de vraag wat de gemeente met de mensen aan moet die er dan nog wonen. Zij missen straks die link met de instelling om in de dienstwoningen te mogen wonen, want de Hoenderloo Groep bestaat dan niet langer. 

Samen zoeken naar oplossing

Apeldoorn laat weten dat er op dit moment geen handhavingsverzoeken liggen tegen bewoners van de woningen. Als die er wel komen, wil de gemeente eerst kijken of er samen naar een legale oplossing kan worden gezocht. 

Maar die oplossing hangt ook samen met wat de gemeenteraad besluit over de toekomst van het terrein. Als de raad de bestemming 'maatschappelijk' wijzigt, is er straks meer mogelijk op de locatie en kan Pluryn ook meer geld vangen. De vraag is dan of de dienstwoningen daar onderdeel van zijn.

Zie ook: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn