RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

In de smaak valt dit erfstuk niet, maar toch blijven ze op de kast staan

SCHERPENZEEL - De twee siervazen van mevrouw De Bruyn uit Scherpenzeel passen niet helemaal bij haar smaak. Ze heeft ze onlangs geërfd, en daarom blijven ze wel in huis. 'Het is heel bijzonder dat je iets krijgt.'

Uit nieuwsgierigheid naar de geschiedenis en waarde bracht De Bruyn ze naar de taxatiedag van Schatgraven in Apeldoorn.

De tekst gaat verder onder de video.

De vazen zijn aardewerk, gemaakt in Den Haag. 'Onderop zien we een merkteken waar Rozenburg opstaat', legt de taxateur uit. Ook staat er een nummer en een letter op. 'Dat is een K. Dat is in dit geval een jaarletter en die staat voor 1893.'

Niet perfect

Het stel vazen is niet in een heel goede conditie meer. Onder meer de knopjes aan de bovenkant zijn replica's. Verder zijn er meerdere beschadigingen omdat de vazen ooit zijn gevallen.

De taxateur schat de waarde van het stel op 750 euro. Wat de toekomst is van de vazen? 'Daar gaan we over nadenken. Maar ze blijven nog wel even staan op de kast', zegt de eigenaresse.

Bekijk hier de hele uitzending van Schatgraven.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn