RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Inschrijving geopend voor Open Atelierroute 2019

In het weekend van 18 en 19 mei is het weer zover: dan openen vele professionele kunstenaars in de gemeente Apeldoorn hun atelier, om bezoekers te laten kennismaken met hun werk. Kunstenaars die willen deelnemen aan de Open Atelierroute kunnen zich tot 23 maart aanmelden, door het insturen van een aanmeldformulier. Dit formulier en de voorwaarden zijn te vinden op www.ateliersapeldoorn.nl/.

Tijdens het Open Atelierroute in Apeldoorn is er keuze uit veel locaties. Tijdens de 20ste editie van de Open Atelierroute in 2018 namen maar liefst 46 kunstenaars op 38 locaties deel.

Atelier of werkruimte

Ook in 2019 organiseert Stichting Ateliers Apeldoorn (SAA) de Open Atelierroute. Kunstenaars die lid zijn van Stichting Ateliers Apeldoorn zijn van de partij, maar ook andere professionele kunstenaars met een atelier of werkruimte binnen de gemeentegrenzen kunnen meedoen. Zo wordt het nog aantrekkelijker voor bezoekers om meerdere adressen te bezoeken.

Het verhaal van de kunstenaar

Ton van Kooten is één van de kunstenaars die lid is van Ateliers Apeldoorn. Ton: ,,De Open Atelierroute was ooit mijn eerste actieve deelname bij de Stichting. Wat zo leuk is: die route trekt enorm veel mensen die geïnteresseerd zijn in kunst en het verhaal dat de kunstenaar daarbij kan vertellen. In het weekend vóór Open Atelierroute (dus op 11 en 12 mei) is er een overzichtstentoonstelling in Galerie Loolaan, Loolaan 31a, met één werk van elke kunstenaar. Zo kunnen bezoekers een gerichte keuze maken, welke ateliers ze willen bezoeken. Dat werkt heel goed.”

Aanmelden als kunstenaar

Op de website van Stichting Ateliers Apeldoorn is het aanmeldformulier te vinden. Kunstenaars van buiten SAA kunnen deelnemen tegen betaling van 50 euro. SAA verzorgt de publiciteit rond het evenement, met onder andere een glossy brochure, poster en routekaart.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn