• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Intelligente herstart productiewerkzaamheden Werkbedrijf Lucrato

APELDOORN - In maart besloot Werkbedrijf Lucrato om de productie op de eigen locaties in Apeldoorn en Heerde naar aanleiding van de coronacrisis stil te leggen, zolang er teveel onduidelijk was over de gezondheidsrisico’s op de werkplek. Inmiddels zijn er voldoende maatregelen getroffen om veilig werken.  

Veilig werken
Van medewerkers die niet in de risicogroep van het RIVM vallen, zijn afgelopen maandag de eerste medewerkers weer begonnen. Het pand aan de Egerlaan in Apeldoorn zodanig ingericht, dat veilig werken in de productie voor SW-medewerkers weer gegarandeerd kan worden. Omdat er in de tussentijd ook geen enkel besmettingsgeval is geweest onder de honderden medewerkers, kan het werk weer stap voor stap opgestart worden. Deze ‘intelligente herstart’ vindt plaats onder strenge voorwaarden, waarbij de richtlijnen van het RIVM leidend zijn. Met deze stap Hiermee kan Werkbedrijf Lucrato ook tegemoetkomen aan de behoeften van klanten die (een deel van) hun productie bij het werkbedrijf hebben ondergebracht.

Gerrie van Sunder, algemeen directeur: “Het doet me goed om weer mensen door het pand te zien lopen. We hebben met alle medewerkers intensief contact gehouden. Dan merk je dat de meesten er echt aan toe zijn om weer onder collega’s te zijn, een duidelijke structuur te hebben en waardevol werk te kunnen doen. Gezondheid staat voorop, en daar hoort mentale gezondheid ook bij. Ik ben blij dat we vanaf deze week stapsgewijs weer in beide kunnen voorzien.”

Dienstverlening op afstand aan werkzoekenden
De dienstverlening aan werkzoekende kandidaten uit de Participatiewet werd in maart al zodanig ingericht, dat dit grotendeels op afstand doorgang kon vinden. De afgelopen twee maanden zijn dan ook nog diverse matches gemaakt tussen werkgevers en werkzoekenden. Lucrato verwacht binnen enkele weken ook weer veilig kandidaten aan de Egerlaan kunnen ontvangen voor afspraken en trainingen.

Thuiswerk in Heerde
De werkzaamheden op de Lucrato-locatie ‘het Gildenhûs’ in Heerde kunnen voorlopig nog niet worden herstart. Door het grote aantal coronagevallen in die gemeente en de beperkte ruimte in het pand is dat nog niet verantwoord. Wel zijn medewerkers in Heerde deels thuis aan het werk, om zo het werk voor de opdrachtgevers toch voort te zetten. Het overgrote deel van de SW-medewerkers in Heerde is blij vanuit huis hun steentje te kunnen bijdragen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00