RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Inwoners eisen actie: er gaan te veel vliegtuigen over Klarenbeek

KLARENBEEK - Inwoners uit Klarenbeek hebben een handhavingsverzoek ingediend voor vliegveld Teuge. Ze willen dat de vergunningen voor het vliegveld bij Twello op orde worden gebracht.

Door: Ruben van der Scheer

Vliegtuigen die landen en stijgen vanaf Teuge komen over Klarenbeek. In 2017 werd duidelijk dat bij een omzetting van de vergunning in 2010 fouten zijn gemaakt. Door die fout werden veel meer start en landingen (vliegbewegingen) mogelijk gemaakt. Onder andere de provincie Gelderland en vliegveld Teuge erkenden die fout en beloofden dat het zou worden rechtgezet.

In 2017 werd ook bekend dat routes van Lelystad Airport over Klarenbeek zijn gepland. 'Beide routes is te veel', schrijven de opstellers in het verzoek.

Vliegbewegingen omlaag

Eén van de schrijvers is Eric Neuteboom uit Klarenbeek. Het is volgens hem niet de bedoeling om het voortbestaan van het vliegveld te bedreigen, maar wel dat de vergunningen op orde moeten komen.

Zie ook: Zorgen om overlast vliegveld Teuge door fout

Neuteboom denkt dat een combinatie van routes van vliegveld Teuge en Lelystad Airport te veel is en ook niet kan volgens de milieunormen.

'Wij willen in beeld hebben wat de gevolgen zijn voor mens en dier van die combinatie', zegt Neuteboom. 'Iedereen moet z'n zaken op orde hebben ook Teuge.'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn