RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jagers trakteren op kroketten in deel van onze provincie

APELDOORN - Een deel van onze provincie krijgt van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging een gratis wildkroket. Inwoners van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Voorst, Oldebroek en Heerde kunnen de kroket, gemaakt van lokaal geschoten wild, afhalen bij een snackbar in hun buurt.

De Jagersvereniging is gestart met een landelijke campagne om te laten zien dat jagers bijdragen aan de verkeersveiligheid in beboste streken. Dat doen ze onder meer door advies te geven over maatregelen op wegen waar veel wildaanrijdingen zijn. Na een aanrijding met wild belt de politie een plaatselijke jager om het aangereden dier zo nodig uit zijn lijden te verlossen en af te voeren. Meestal komt het vlees daarna in de handel.

Steeds meer aanrijdingen

Het aantal wildaanrijdingen in Nederland stijgt volgens de Jagersvereniging fors. Elke maand worden gemiddeld 499 dieren aangereden. In onze bosrijke provincie zijn er elke week gemiddeld tien aanrijdingen met een wild zwijn en 26 met een ree. 

Zie ook: We krijgen meer reeën en zwijnen onder de auto, vooral in donkere dagen

Inwoners van de Apeldoorn, Brummen, Voorst, Oldebroek en Heerde krijgen deze week een bon waarmee ze de snack tot eind van het jaar kunnen ophalen.

De Jagersvereniging bij Irene ten Voorde op Radio Gelderland:

Kritiek

In diezelfde gemeenten wordt sinds kort ook reclame gemaakt met de slogan 'Veilig op weg, daar jagen wij voor'. De campagne om automobilisten te waarschuwen voor overstekend wild stuitte op kritiek van de Faunabescherming. ''Jagers zorgen er juist voor dat ze op de grote weg terecht komen", vindt actievoerder Harry Voss, die meerdere posters besmeurde met witte verf.

Zie ook: 'Jagers aan de slag voor onze veiligheid? Dat is onzin'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn