RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jarige bejaarde slingeraap Pepi (51) overleefde zelfs de Apenheul-brand van 1981

APELDOORN - De oudste bewoonster van de Apenheul, slingeraap Pepi, is vandaag 51 jaar geworden. Dat meldt de Apenheul in Apeldoorn. Pepi is een hoogbejaarde dame, stelt het Gelderse apenpark: slingerapen worden in het wild namelijk maar ongeveer 24 jaar. Pepi woont van alle apen het langste in de Apenheul én overleefde zelfs de brand in 1981, waarbij 46 apen om het leven kwamen.

Pepi kwam bij de start van de Apenheul in 1972 naar Apeldoorn, samen met vijf andere slingerapen. Ze zag sindsdien verschillende nieuwe bewoners verschijnen, van gorilla’s tot bonobo’s. Nu wonen er elf slingerapen in het park.

Bezoekers herkennen Pepi aan het kale plekje op haar voorhoofd en haar wiebelige oude-dames-loopje. De Apenheul wijdde een blog aan de oudste bewoonster.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn