RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jubileum school De Heemgaard begint met regenboogtrap

APELDOORN - De middelbare school De Heemgaard in Apeldoorn bestaat 30 jaar. Om dat te vieren organiseert de school tot de zomervakantie diverse activiteiten voor leerlingen en personeel. Dinsdag start het jubileumjaar met de onthulling van een nieuwe trap.

Een grote trap die leidt naar de derde verdieping is in de kleuren van de regenboog geschilderd. Het is een initiatief van de leerlingen. Dat maakt het volgens rector Rob Stevelmans erg bijzonder. 'De trap was grijs en die vonden ze een beetje saai.' 

Rector Rob Stevelmans vertelt in Goedemorgen Gelderland over het jubileum van de school: 



Met de regenboogtrap willen de leerlingen benadrukken dat je op De Heemgaard samen de school vormt, net als de regenboog met zijn verschillende kleuren. De regenboog symboliseert dat je jezelf mag zijn en staat voor respect voor een ander en vertrouwen in elkaar. 'Zoals regen en zon elkaar versterken, is vriendschap en vertrouwen even kleurrijk als de regenboog', aldus leerling Mushda Yousufzai.

Trots op de leerlingen

Rector Stevelmans is erg blij dat leerlingen zelf met dit idee kwamen: 'Als school probeer je te bereiken dat kinderen zich welkom voelen, waar ze ook vandaan komen. We zijn er trots op dat kinderen dat zelf ook verzinnen en willen symboliseren.'

Naast deze actie zullen in de loop van het schooljaar meer activiteiten plaatsvinden om het jubileum te vieren. Onder de naam De Heemgaard goes Classic organiseert de school  bijvoorbeeld een muziekavond voor en door personeel en leerlingen. Ook oud-leerlingen zullen hieraan meedoen.

 


 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn