RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Woonwagenbewoners krijgen burgemeester op bezoek om nieuw feest te voorkomen

WENUM-WIESEL - Er staat voor zaterdagavond mogelijk nog een feest gepland op een woonwagenkamp in Apeldoorn. Dat vertelt burgemeester Ton Heerts aan Omroep Gelderland. Hij is naar de bewoners toegegaan en drukte ze op het hart het feest te cancelen.

'Ik ben zojuist zelf even bij De Haere geweest voor een gesprek, omdat ik vrijdagmiddag een melding kreeg dat daar mogelijk vanavond een feestje zou zijn. Dat willen we natuurlijk niet, omdat we het coronavirus nog niet voldoende onder controle hebben.'

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Kind in ziekenhuis

Bewoners vertelden in het gesprek met de burgemeester, dat ze voorzichtig zijn met ouderen. 'Ik ga toch mijn oma niet aansteken.' Heerts benadrukte dat het ook belangrijk is de druk op de zorg niet onnodig te verhogen en het daarom belangrijk is zo veel mogelijk binnen te blijven.

Een feestjes met veel mensen kan zorgen dat er in korte tijd heel veel mensen ziek worden en naar het ziekenhuis moeten. Op den duur zijn er dan geen zorgverleners meer die voor niet-coronapatiënten kunnen zorgen, was zijn uitleg. Als voorbeeld noemde de burgemeester een kind dat gewond raakt bij het spelen. Dat kind kan alleen aan zijn verwondingen geholpen worden, als er genoeg zorgverleners zijn.

'Het is geen feesttijd'

Vrijdagavond was er volgens de politie een georganiseerd feest op een ander woonwagenkamp aan de Laan van Zodiakwaren. 'Er werd ook gezongen', zegt de burgemeester.

'We weten dat het crisistijd is. Het is geen feesttijd. Iedereen is, denk ik, vertrouwd met de huidige coronamaatregelen. En dit was niet de bedoeling.' De politie greep groots in. De woonwagenbewoners zelf zeggen dat ze zich netjes aan de regels hebben gehouden. 

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn