RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kamperen in je eigen buurt

Apeldoorn- In de zomer van 2019 vindt in Apeldoorn de eerste versie van De Buurtcamping plaats. Sinds 2013 wordt er in de parken van vele steden een kampeervakantie georganiseerd. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten voor elkaar te organiseren, leren buurtbewoners tijdens een vakantie hun buren beter kennen.

Doel buurtcamping

Door de Buurtcamping kunnen buurtbewoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Mensen die financieel wat minder draagkrachtig krijgen hierdoor de gelegenheid dicht bij huis een kampeervakantie te hebben. De camping is voorzien van toilet en douche. De kampeerders kunnen zelf bedenken en organiseren wat er op de camping gebeurt.


Ervaringen met buurtcampings

Uit evaluaties van kampeerweekenden in andere steden gaven de kampeerders aan het gevoel te hebben op vakantie te zijn geweest. Men leerde gemiddeld 10 nieuwe mensen kennen. Na de kampeervakantie maakten ze makkelijker contact met buurtbewoners. De camping heeft drempels om elkaar aan te spreken weggehaald. Daarnaast zijn er zelfs relaties ontstaan op de Buurtcamping.


Wordt beheerder van de Buurtcamping in Apeldoorn

De Buurtcamping zoekt buurtbewoners die mee willen helpen bij het organiseren van de camping en de activiteiten. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn