• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kantje boord voor Hollandse Nieuwe

Bijna hadden slechte vangsten zijn haringfeestje vertraagd, maar geheel volgens schema kon Jacob Heijnen vanavond (11 juni) zijn haring op het Leienplein presenteren. Kantje boord, dat wel.

,,Pas laat kwam er een geslaagde vangst’’, legt de haringkoning van de binnenstad Heijnen uit. ,,Wat daarvoor was gevangen was niet vet genoeg. Maar met zeventien procent vet kan de pret beginnen.’’

Goedkoop is de nieuwe haring niet. Langzaam maar zeker beweegt het visje zich naar een prijs van 2,50 euro. Dit jaar nog net niet.

Het Leienplein liep lekker vol en liet zich meeslepen door het maritiem gezang van Tom van Zevenbergen. Tussen de liedjes door liet de haring zich goed smaken. Nog een week of zes, zeven en dan is de volgevreten haring op z’n top. Aangevoerd door Schotten, Noren en Denen. Maar op z’n Hollands gekaakt naar een middeleeuws procedé. En dat maakt de haring wat-ie al eeuwen is: een flinke bron van inkomsten. En van zilt genot.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00