RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Keolis: 260 banen in gevaar bij verlies megaklus

APELDOORN - Nu Keolis zijn vergunning voor het busvervoer op onder meer de Veluwe kwijtraakt, gaan 260 arbeidsplaatsen verloren. Dat zegt de vervoerder in een zienswijze, die dinsdag is ingediend bij de provincie Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Het Franse moederbedrijf van Syntus won aanvankelijk de aanbesteding in de regio IJssel-Vecht, maar maakte daarvoor geheime en illegale afspraken met een Chinese busbouwer. De provincies willen een streep zetten door de aanbesteding vanwege dit gesjoemel.

'Te zware maatregel'

In de brief biedt Keolis zijn excuses aan en worden de Gedeputeerde Staten gevraagd het besluit te heroverwegen. Het intrekken van de concessie zou een te zware maatregel zijn.

Zie ook: Keolis reageert: 'De straf is buitenproportioneel'

Behalve dat er ruim 260 arbeidsplaatsen minder beschikbaar komen, brengt een snelle overgang naar een andere vervoerder volgens Keolis veel onrust met zich mee. "Onze medewerkers krijgen mogelijk een andere werkplek, andere huisregels, andere collega’s, andere bussen, een andere dienstregeling en een andere leiding. Een zorgvuldig overgangsproces neemt zo’n negen tot twaalf maanden in beslag", klinkt het.

Bussen zijn al onderweg

In de zienswijze laat Keolis verder weten dat een deel van de bussen van 12 meter lang al onderweg is naar Nederland, dat er vergunningen zijn afgegeven voor de bouw van nieuwe vestigingen en dat statushouders al zijn begonnen met een leer-/werktraject. Aan een deel van die verplichtingen blijft de vervoerder vastzitten, ook als de aanbesteding verloren gaat.

Op 4 augustus moet blijken of de provincie gevoelig is voor de zienswijze van Keolis. Dan nemen Gedeputeerde Staten een definitief besluit over de aanbesteding die vanaf 13 december ingaat.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn