RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Keolis-medewerkers in actie tegen intrekken OV-concessie Veluwe

APELDOORN - Het personeel van vervoerder Keolis gaat zaterdag actievoeren tegen het besluit van de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland om de OV-concessie voor onder andere de Veluwe in te trekken na gesjoemel. Ze gaan 10.000 flyers uitdelen aan reizigers op de Veluwse stations en in de binnenstad van Apeldoorn.

Het intrekken van de vergunning is bij het personeel van Keolis, dat op de Veluwe onder de naam Syntus rijdt, ingeslagen als een bom. De medewerkers vinden 'de straf buiten proporties' en vrezen dat er banen op het spel komen te staan.

Tekst loopt verder onder de video: 

Een aantal Keolis-chauffeurs schreef brieven aan de provincie Gelderland: "Ik wil het niet goedpraten, maar omdat een persoon binnen het bedrijf een grove fout heeft gemaakt, moeten alle medewerkers, chauffeurs en reizigers daar onder lijden? In ieder bedrijf worden fouten gemaakt". 

Ruim 1200 handtekeningen

De medewerkers van Keolis hebben inmiddels ruim 1200 handtekeningen tegen het intrekken van de concessie opgehaald. Die handtekeningen overhandigen ze maandag aan gedeputeerde Jan van der Meer van Gelderland en gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel overhandigen. Van der Meer zei eerder het intrekken van de concessie een harde klap voor de werknemers te vinden, maar: "Voor het rijdend personeel is het zo geregeld dat als een ander bedrijf de concessie krijgt, ze dat personeel moeten overnemen."  

Zie ook:

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn