RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Keurmerk voor dierenasiel de Kuipershoek

KLARENBEEK - Dierenasiel de Kuipershoek in Klarenbeek heeft het Keurmerk Opvang gekregen. Dit keurmerk beoordeelt de kwaliteit van de tijdelijke opvang van gezelschapsdieren in opvangcentra met oog op dierenwelzijn en bemiddeling. Daarbij wordt gelet op zaken als hygiëne, de gezondheid en het welzijn van de dieren.

Dierenwelzijn op niveau
Beheerder Marcel van den Berg van De Kuipershoek en zijn team zijn trots op het behalen van het keurmerk. Het bevestigt voor hen dat ze professioneel te werk gaan en dat het dierenwelzijn op een hoog peil staat. Zo wordt onnodige stress bij de dieren voorkomen en blijven de dieren zo gezond mogelijk.

Het keurmerk is sinds het bestaan, nu zo’n vijf jaar, door 35 opvangcentra aangevraagd. 21 van hen hebben het keurmerk nu gekregen, waaronder 15 opvangcentra van de Dierenbescherming. Het gaat dan niet alleen om de opvang van honden en katten, maar ook van konijnen, cavia’s, fretten en andere knaagdieren. De uitvoering van het keurmerk ligt in handen van een onafhankelijke, certificerende instelling: Veri.

Professionele aanpak
Mensen die graag een dier willen adopteren uit het asiel, kunnen aan het Keurmerk Opvang zien dat ze met een professioneel asiel te maken hebben, waar de zaakjes goed geregeld zijn.

Maar ook gemeenten zijn erbij gebaat. In Nederland is de opvang van zwervend aangetroffen huisdieren primair een taak van gemeenten. Zij besteden deze taak meestal uit aan een opvangcentrum. Bij een dierenopvang met het keurmerk weten ze dat er sprake is van een professionele bedrijfsvoering.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn