RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kijkshop in Apeldoorn wordt fietsenstalling

APELDOORN - Het pand waarin Kijkshop in Apeldoorn heeft gezeten wordt een fietsenstalling. Ook komt er een loket waar inwoners terecht kunnen met vragen over het energiezuiniger maken van hun huis. De provincie Gelderland steunt het opnieuw gebruiken van lege panden in dorpen en steden met een subsidie van 178.000 euro.

Het programma 'steengoed benutten' helpt bij de aanpak van leegstand op beeldbepalende plekken in Gelderland, zegt de provincie.

In het gebied aan de noordkant van het centrum in Apeldoorn is veel leegstand. De gemeente wil het gebied aantrekkelijker maken door oude gebouwen een nieuwe functie te geven.

Woningen op plek zwembad

Zo komen er woningen op de plaats van de Koningin Wilhelminaschool en het voormalige Sportfondsenbad. Verder is het de bedoeling dat de fietsenstalling en het energieloket in het oude pand van de Kijkshop volgend jaar opengaan.

Gedeputeerde Peter Kerris van de provincie zegt: 'Door het Kijkshoppand om te bouwen tot een fietsenstalling pakken we de leegstand in Apeldoorn aan en lossen we een parkeerprobleem op. Minder leegstand, meer parkeerruimte. Zo maken we het centrum van Apeldoorn weer een mooie plek om te wonen en te werken.'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn