RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Kinderen zijn de dupe', ouders boos om spanningen Hoenderloo Groep

HOENDERLOO - De ouders van de kinderen van de Hoenderloo Groep zijn boos. Volgens de ouders zijn hun kinderen de dupe van de spanningen tussen het bestuur van koepelorganisatie Pluryn en het personeel.

Door: Gerwin Peelen

De Hoenderloo Groep sluit naar alle waarschijnlijkheid op 1 augustus van dit jaar de deuren vanwege slechte financiële resultaten. Afgelopen donderdag lieten docenten van de Hoenderloo Groep weten woedend te zijn over voorgenomen afstoting van de onderwijstak van de instelling. De SP stelt daarover Kamervragen. Een woordvoerder van Pluryn laat overigens weten dat er nog volop onderhandeling gaande zijn met medewerkers.

Zie ookWoedende docenten Hoenderloo Groep voelen zich bedonderd

'Onzekerheid is afschuwelijk'

De spanningen hebben effect op de kinderen, zeggen de ouders die verenigd zijn in de Ouders Hoenderloogroep. Zij noemen 2020 een rampjaar. 'De onzekerheid van medewerkers is afschuwelijk, de zorgen van ouders om hun kinderen ondragelijk, maar degenen die hun hele leven op alle fronten in elkaar zien storten, dat zijn de kinderen van De Hoenderloo Groep. Zij raken alles kwijt', schrijven de ouders in een persbericht.

Onwenselijk gedrag door stress

Ook wordt koepelorganisatie Pluryn ervan beticht te weinig te doen om de continuïteit en kwaliteit van zorg voor de kinderen te waarborgen. 'De stress die dit alles met zich meebrengt voor de kinderen, maakt dat zij geen raad met zichzelf weten en dat mondt uit in onwenselijk gedrag; weglopen, dingen vernielen, ruzie maken. Gedrag waarop zij vervolgens worden aangesproken.'

Twee dagen staking

Komende week staken docenten van de onderwijstak van de Hoenderloo Groep twee dagen. Volgens de ouders - die begrip hebben voor de docenten - valt daarmee weer een stuk veiligheid en structuur weg. 'Ik kan het mijn zoon niet uitleggen als hij naar school moet en er is dan vervolgens niets te doen', zegt een ouder.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn