RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kom dinsdag en haal die prik!

APELDOORN - Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Apeldoorn biedt dinsdag 16 april de meningokokkenvaccinatie aan. Eén prik is voldoende om je ten minste vijf jaar te beschermen tegen meningokokkenziekte.

Jongeren geboren in 2001, 2002 en jongeren geboren tussen 1 januari en 1 mei 2004 hebben een uitnodiging van het RIVM op hun huisadres ontvangen. Jongeren worden ook via sociale media geattendeerd op de campagnewebsite. Online kunnen ze informatie raadplegen over de prik en de ziekte op www.deelditnietmetjevrienden.nl.

Jan Versteegh
Op de website zijn ook verhalen te zien en te lezen van jongeren en ouders die meningokokkenziekte van dichtbij meemaakten. Soms met dramatische afloop. Zo interviewt Jan Versteegh (Wie is de Mol? ) enkele jongeren over de gevolgen van de ziekte voor hen. Zie foto: het verhaal van Terry: `Als één prik je daarvan kan helpen ... dat je gewoon nog kan lopen, kan plassen, kan horen`.

De keuze om tieners en jongeren te vaccineren heeft te maken met het feit dat zij relatief vaker drager zijn van de bacterie. Daarnaast is bekend dat tieners en jongeren van deze leeftijd in belangrijke mate bijdragen aan de verspreiding van de bacterie. Door deze groep te vaccineren, wordt het snelst resultaat geboekt in het terugdringen van de verspreiding.

Waar?
De vaccinatie vindt plaats op dinsdag 16 april in de Sporthal Mheenpark, Zilverschoon 112, van 14.30-20.30 uur.

In juni zijn jongeren geboren in 2003 en 2005 aan de beurt.

Vragen?
Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of bel het CJG: 055-357 88 75 (dagelijks tussen 8.30-17.00 uur)

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn