RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende Apeldoornse raadsleden

APELDOORN - De vertrekkende raadsleden Paula Donswijk-Bot (D66) en Hans Wegman (CDA) zijn donderdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kregen de bijbehorende versierselen tijdens hun afscheid van de Commissaris van de Koning, John Berends.

door Maaike de Glee

De 66-jarige Wegman zat van 1998 tot 2006 en van 2013 tot zijn afscheid ruim 13 jaar in de Apeldoornse gemeenteraad. De periode daartussen was hij wethouder en 1e loco-burgemeester. Wegman zat in veel raadscommissies en was lid van de rekenkamercommissie. 

Door zijn collega raadsleden wordt Wegman gezien als een raadslid met een groot sociaal hart die dichtbij en naast de inwoners van Apeldoorn stond. Wegman stopt omdat hij verhuist naar de andere kant van het land. 

Paula Donswijk

Donswijk (72) zat ruim 11 jaar in de gemeenteraad en was 4 jaar vicevoorzitter van de raad. Donswijk werd ruim een jaar geleden getroffen door een herseninfarct en heeft om die reden nu besloten om te stoppen. 

Donswijk heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de huidige Apeldoornse bestuurscultuur van openheid en samenwerking. Ook was ze een van de initiatiefnemers voor oprichting van de Raadsgroep Verkeersontsluiting Zuidbroek, die met de buurt en deskundigen een oplossing heeft gevonden voor de afwikkeling van het verkeer in en rondom de wijk Zevenhuizen-Zuidbroek.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn