RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Behoud Hoenderloo Groep', medewerkers willen actie van burgemeester Heerts

APELDOORN - Met een klein groepje zijn ze donderdagavond op het stadhuis van Apeldoorn: medewerkers van de Hoenderloo Groep. Ze bieden burgemeester Ton Heerts een petitie aan en willen dat de zorgbestemming op het terrein van de Hoenderloo Groep blijft, zodat het niet commercieel verkocht kan worden.

Door: Bastiaan van Blokland

Ruim 4000 keer is de petitie ondertekend. De medewerkers weten zich gesterkt door FNV-bestuurder Jan Verhoeven. Hun gezamenlijke oproep: laat de Hoenderloo Groep niet in de steek. Zij willen actie van burgemeester Heerts, minister De Jonge en Pluryn om tóch te kijken naar een oplossing. 

Kijk hier naar hoe de petitie werd aangeboden en een reactie van een medewerker: 

In de verkoop

Een eventuele doorstart van de jeugdzorginstelling kan alleen als er een maatschappelijke functie op het terrein blijft. Daar gaat de gemeente over. Burgemeester Heerts liet zich echter niet verleiden tot garanties. 

Bekijk hier de reactie van burgemeester Heerts: 

Vervalt die functie, het zogeheten 'bestemmingsplan', dan kan er ook een hotel worden gebouwd in de lommerrijke bossen van Hoenderloo. En is het terrein ook vele miljoenen meer waard. Verhoeven en de medewerkers vrezen voor dat scenario als moederorganisatie Pluryn de Hoenderloo Groep in de verkoop gooit. 

Niemand erbij 

Met hun actie willen zij benadrukken hoe 'uniek' de zorg is die daar wordt gegeven, en hoeveel jongeren in de knel komen omdat zij er niet langer naartoe kunnen. Sinds oktober vorig jaar geldt al een cliëntenstop. Er komt dus al maandenlang niemand meer bij. 

De Hoenderloo Groep gaat definitief dicht. Dat werd dinsdagavond besloten. Pluryn garandeert huisvesting of hulp voor alle jongeren, op andere groepen en bij andere instellingen.

Maar volgens ouders en medewerkers waar Omroep Gelderland contact mee heeft, kan dit de Hoenderloo Groep nooit vervangen. De medewerkers blijven hoop houden op een wonder. 

Zie ook: Alles over de Hoenderloo Groep  

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn