• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Lancering vernieuwde 3D Waterkaart van Nederland!

Arnhem - Wat gebeurt er als de zeespiegel stijgt? Wat kunnen we doen om overstromingen te voorkomen? En wat gebeurt er als de rivier vervuilt? Dat kun je ervaren met behulp van een 3D Waterkaart.

Aanpassingen
De 3D kaart is een waterbak die al sinds 2010 te leen is bij het Nederlands Watermuseum. Sinds die tijd is er een hoop veranderd. In de nieuwe waterbak zijn de belangrijkste veranderingen in en om het Nederlandse water opgenomen. Zo zijn de windmolenparken op de Noordzee toegevoegd, is de vismigratierivier bij de Afsluitdijk nagemaakt en heeft de zogenoemde zandmotor bij Ter Heijde een plek gekregen. Ook zijn de Tweede Maasvlakte, de Marker Wadden en Noordwaard in de waterbak zichtbaar.

De eerste vernieuwde 3D Waterkaarten worden uitgereikt in het Nederlands Watermuseum op woensdag 27 november a.s. in het bijzijn van leerlingen van de Pieter Brueghelschool uit Arnhem en diverse genodigden

Succes
De 3D Waterkaart is al jaren een groot succes. Dat komt onder meer door de eenvoud van de bak en doordat de bak geschikt is voor alle  leer- en denkniveau’s van de leerlingen. Daarnaast wordt er met echt water gewerkt.

Te leen
Het Nederlands Watermuseum geeft de 3D Waterkaarten kosteloos in bruikleen. Interesse in het lenen van de kaart? Neem vrijblijvend contact op met het museum om de mogelijkheden te bespreken.

Profiel
Het Nederlands Watermuseum is open van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties ook op maandag open.

Meer informatie over het museum en een uitgebreide routebeschrijving is te vinden op www.watermuseum.nl.

Experimenteer in ons Waterlab.
12 t/m 27 oktober en alle weekenden van 2 november t/m 15 december.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Black and Blues
22:00 tot 23:00