RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Landelijk proefopstelling: de ’anderhalve meter kermis’

APELDOORN - Komende week bouwen kermisexploitanten aan een ‘anderhalve meter kermis’. De proefopstelling wordt opgebouwd op een terrein naast het Van der Valk hotel langs de A50. De proefopstelling is niet toegankelijk voor bezoekers.

Met deze proefopstelling willen de kermisexploitanten kijken wat de mogelijkheden zijn binnen de ‘anderhalve meter maatschappij’. Om te voldoen aan alle richtlijnen van het RIVM wordt gewerkt aan maatregelen zoals bijvoorbeeld een thermometer bij elke kassa, plastic afzettingen, ‘hygiënestations’ bij de attracties, wasbakken op het terrein en een ‘omlijnde kermis’ met één ingang.

Naar verwachting zal de publiekvrije kermis ongeveer tien dagen blijven staan. Er komt onder meer een reuzenrad, spookhuis, draaimolen, botsauto’s en een oliebollenkraam.

Indien het experiment slaagt zal de corona-bestendige kermis als landelijk voorbeeld dienen voor kermissen in een ‘anderhalve meter samenleving’.

RTV Apeldoorn besteedt in de dinsdagavond TV-uitzending aandacht aan dit onderwerp.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn