• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Leerlingen dichten over corona: 'Het is vijf voor twaalf, maar ik wil terug naar half negen'

APELDOORN - Het is een lastige tijd, ook voor leerlingen van middelbare scholen. Het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn houdt daarom deze week een dichtwedstrijd voor haar leerlingen rond het thema, hoe kan het ook anders, corona.

Docent Nederlands en oud-stadsdichter van Apeldoorn Hanz Mirck beoordeelt samen met een docent Nederlands en de directeur van de school alle gedichten. Mirck: 'De mooiste gedichten winnen een prijs ter waarde van tweehonderd euro'.

Bekijk de reportage. De tekst gaat eronder verder

Alle 1600 leerlingen van het Veluws College Walterbosch mogen meedoen. Het winnende gedicht is woensdag 1 april rond 10.45 uur te horen in het radioprogramma Op de Koffie bij Omroep Gelderland.

'Ook voor leerlingen is het vreemd'

'Het is voor iedereen een vreemde tijd, maar zeker ook voor leerlingen', vervolgt Mirck. 'De school is gesloten, ze kunnen weinig naar buiten en vrienden bezoeken wordt afgeraden. Een onwerkelijke situatie, en de slachtofferaantallen lopen op. Ondertussen moeten de leerlingen toch iets doen aan school, terwijl ze zich misschien zorgen maken. De beste manier om daar mee om te gaan is denk ik om je gevoelens te delen en dat kun je het beste doen met een gedicht.'

Een van de leerlingen heeft al wat op papier: 'Het is vijf voor twaalf, maar ik wil terug naar half negen.'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn