RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Lege bussen bij Veluwe Express, pilot mislukt

UDDEL - De Veluwe Express is geflopt. Slechts 2500 mensen gebruikten de busverbinding die ongeveer 20 campings en toeristische trekpleisters met elkaar verbindt.

Initiatiefnemer VeluweAlliantie rekende op 17.500 reizigers voor het vakantieseizoen 2018, maar de teller stopte bij 2500 reizigers.

Het gaat om een driejarige pilot waarmee VeluweAlliantie wil onderzoeken welke kansen er liggen om vakantiegangers uit de auto te halen. Vorig jaar de bussen vooral tussen de recreatieparken in Hoenderloo, Veluwse attracties en de binnenstad van Apeldoorn. Omdat daar genoeg reizigers gebruik van maakten werd de pilot uitgebreid naar Arnhem en Barneveld. Daar bleek weinig vraag naar te zijn, waarna kostenbesparende maatregelen zijn genomen.

Voorzitter van de VeluweAlliantie Willem Bijleveld is teleurgesteld door de resultaten, maar is benieuwd naar de uitgebreide evaluatie. 'Van tegenvallers leer je vaak meer dan van successen en toch vinden wij het verschrikkelijk jammer dat we niet meer mensen in de bus hebben weten te krijgen. Het bijzondere weer zal vast een rol hebben gespeeld bij deze resultaten maar er zijn vast meer factoren geweest en die komen terug bij de evaluatie die nu wordt uitgevoerd.'

Na de evaluatie wordt bepaald hoe het verder moet met de pilot.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn