• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Leonie en Marco maken plaats voor Dieuwertje Blok tijdens intocht Sinterklaas

De Apeldoornse Leonie Pas (25) stond wel even raar te kijken. Een paar weken geleden had ze ineens iemand aan de lijn van de NOS/NTR. Of ze tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas, die dit jaar in Apeldoorn gehouden wordt, haar huis mochten gebruiken als studio.

,,Heel apart”, lacht Leonie. Ze woont samen met haar vriend Marco Pastoor (25) boven de dameskledingwinkel Paprika aan de Hoofdstraat en kijkt vanuit haar raam uit op het Raadhuisplein. ,,De NOS had alvast een rondje door de stad gelopen om de locaties te bekijken. De route eindigt blijkbaar op het Raadhuisplein en dus hadden ze daar aangebeld bij verschillende huizen. Ik was zelf niet thuis, maar de jongen die boven mij woont vertelde aan ze dat ik het beste uitzicht op het plein heb, dus hij heeft ze toen mijn telefoonnummer gegeven.”

Dieuwertje Blok

Ook kreeg Leonie gelijk de vraag of ze die dag wel even weg wilde zijn. ,,Of ja, ik mag wel thuis zijn, maar dan moet ik muisstil zijn. Dus ik ga maar even weg, net zo makkelijk. Mijn ouders wonen in Apeldoorn, dus daar ga ik wel even heen. En natuurlijk naar de intocht kijken, want ik ben wel benieuwd of mijn huis te zien zal zijn.” Zelf denkt ze dat er weinig van te herkennen is straks. ,,Ze vertelden dat ze een hoekje gaan maken voor Dieuwertje Blok. Dus je zal er denk ik weinig van zien dat het mijn huis is. Maar uiteraard zal ik wel nog even de boel netjes maken voor die tijd, er komen toch vreemden over de vloer.”

Dat ze straks dus Dieuwertje Blok in haar huis heeft zitten, vindt ze wel heel bijzonder. ,,Ja, ik keek zelf vroeger natuurlijk ook het Sinterklaasjournaal. En Dieuwertje is natuurlijk wel hét gezicht daarvan.” Of er nog meer vanuit haar huis gaat gebeuren, weet ze nog niet. ,,Ik vermoed dat ze ook wel camera’s neerzetten om dus alles vanuit hier te filmen. Nu staan er allemaal bomen voor, maar in de winter zie je alles heel goed.”

Helemaal 100% zeker is het overigens nog niet, want de NOS/NTR is deze week langs geweest en laat nog weten of het allemaal doorgaat, meldt Leonie. ,,Dus ik wacht nog op het telefoontje. Maar ik ga er toch wel vanuit dat het doorgaat.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Apeldoorn Sport
14:00 tot 17:00