RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Lezing over 3 Wilhelmina’s op Het Loo

Stichting Koninklijk Apeldoorn houdt op vrijdag 10 november een lezing over de 3 koninginnen Wilhelmina. De lezing is een vast onderdeel van het jaarlijkse programma en komt na 6 jaar terug in de Balzaal. In 2024 bestaat Stichting Koninklijk Apeldoorn 25 jaar een daarom is besloten dit jaar aandacht te besteden aan 3 koninginnen Wilhelmina.

David Hakkenberg richt zich op Wilhelmina van Pruisen, moeder van koning Willem I en haar nicht Wilhelmina van Pruisen ‘Mimi’, echtgenote van koning Willem I. Annemarie de Wildt gaat in op de relatie van koningin Wilhelmina met Amsterdam. De muziek wordt verzorgd door het Zutphens Barok Ensemble.

Muziek
De muziek is een van de vaste onderdelen van de jaarlijkse lezing. Er worden muziekstukken gespeeld door het Zutphens Barok Ensemble. Deze muziekstukken hebben een link met koninklijke sferen, bijvoorbeeld van de componist Purcell. De interesse van Wilhelmina voor muziek beperkte zich overigens tot de componisten Valerius, Van Anrooy en Wagner.

Tickets voor de lezing op vrijdag 10 november zijn te koop voor 20 euro per stuk. Hier zitten koffie/thee en een drankje na afloop bij inbegrepen. De aanvang is om 20.00 uur. Tickets zijn te koop via www.ticketview.nl/shop/koninklijkapeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn