RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Loenens Statenlid Astrid Vollebregt kapt uit protest een dode eik

Apeldoorn- Het Loenens Statenlid Astrid Vollebregt heeft vanmiddag onder toeziend oog van Red de Veluwe en in overleg met Gelders Landschap een dode eik in de bossen rondom Apeldoorn gekapt. De dode eik is vervolgens in aanwezigheid van de SP fractie op een platte kar geladen.

Vernietiging van de mooie Veluwse natuur

Astrid wil de Haagse politici door middel van een petitie confronteren met de ernst van de situatie. Haar boodschap is overduidelijk: geen extra uitstoot van C02 en stikstof over onze kwetsbare natuur door absurd lange laagvliegroutes van vliegveld Lelystad. “Wij willen een gezonde Veluwe doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.”

Een dode eik als symbool van de vernietiging van de mooie Veluwse natuur en de gevaren voor de gezondheid van de mensen en dieren.

“Een lange reis die duidelijk maakt dat de maat vol is.”

Morgen dinsdag 4 december rond 7:00 vertrekt Astrid Vollebregt met de platte wagen

via de Veluwse dorpen Hoog Buurloo en Kootwijk richting Barneveld richting het Haagse Binnenhof.

Om 13:30 zal Astrid de petitie aan de commissie infrastructuur en waterstaat bieden. Tevens wordt  een persoonlijke brief voor de minister Cora van Nieuwenhuizen ook een petitieboek aangeboden. Dit boek bevat o.a. foto’s van dode eiken.

RTV Apeldoorn is morgen aanwezig bij de overhandiging van de petitie!

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn