RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VIDEO | Loenense Moandag: pony's en honden stelen de show

LOENEN - In alle vroegte zijn ze maandag al in touw in Loenen. Daar wordt maandag de jaarlijkse Loenense Moandag georganiseerd. In het holst van de nacht begon de organisatie al met de opbouw. Hoogtepunt van de Loenense feestdag is de ponymarkt.

Het evenement trekt de laatste jaren gemiddeld 30.000 bezoekers uit de regio naar Loenen. 'Maar we doen meer dan alleen de ponymarkt', zegt Ap Gorsseling, voorzitter van de dag. 'We hebben een jaarmarkt, een kofferbakmarkt, terrassen met live-muziek en zo kan ik nog wel even doorgaan.'

Tekst loopt door onder de video:

De dag wordt dit jaar voor de dertigste keer georganiseerd, en vrijwel al die tijd was Gorsseling betrokken bij de organisatie. 'Ik ben er na twintig jaar mee gestopt, maar daarna ontstonden er allerlei problemen met het nieuwe bestuur', blikt hij terug.

Beluister hier de reactie van voorzitter Ap Gorsseling (de tekst gaat daaronder verder):

Het evenement dreigde zelfs even verloren te gaan, waarna Gorsseling besloot zijn schouders er weer onder te zetten. 'Dat was toen echt bijna einde verhaal, maar we hebben ons net op tijd weer kunnen inschrijven voor het volgende jaar.'

Hondenshow

Ook voor kinderen is er tijdens het feest genoeg te beleven. Zo kunnen ze ponyrijden, springen op het springkussen, bungeejumpen en een ritje maken in de draaimolen. Ook is er dit jaar een hondenshow. De organisatie benadrukt erop toe te zien dat zowel bij de ponymarkt als de hondenshow het welzijn van de dieren is gewaarborgd.

RTV Apeldoorn zal de Loenense Moandag de hele dag live volgen en vanaf locatie, op het voorplein van het dorpshuis, uitzenden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn