RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Lou Megens neemt deelnemers lezing mee in wereld van de koekoek

Vogelkenner Lou Megens komt op woensdag 12 april vertellen hoe de koekoek haar ei legt. Ook legt hij uit waarom een vogel van een andere soort een koekoeksei in het nest accepteert. De lezing is in De Duiker aan de Hoenderlooseweg 10 en duurt 1,5 uur.

Filmmateriaal van een koekoeksjong dat eieren en jongen uit het nest van de voerende waardvogels werkt zullen het leven van deze mysterieuze vogel verder blootleggen. Begrippen als mimicry en polygamie worden op een duidelijke manier uitgelegd.

Megens neemt tijdens zijn lezingen het publiek als het ware mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij wetenswaardigheden vertelt. Van jongs af aan is hij in de weer met vogels; hij schreef er ook een aantal boeken over. Zijn artikelen in nationale tijdschriften worden inmiddels gepubliceerd in Europa en de VS.

Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Aanvang is om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur, vooraf en na afloop is er voor eigen rekening iets te drinken. De locatie is De Duiker (zij-ingang van de Bonkerk), Hoenderloseweg 10 in Ugchelen. Ter plaatse parkeren is gratis.

De toegangsprijs is €5,00 euro. Leden van IVN Apeldoorn en KNNV Apeldoorn betalen €3,00 euro. Betalen moet ter plekke, dit kan contant of met pin. Aanmelden voor deze avond is verplicht en kan via de website van IVN-Apeldoorn of telefonisch via 06-10 91 57 75.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn