RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Man (19) krijgt twaalf jaar cel voor schietpartij bij sporthal

APELDOORN - Een 19-jarige man uit Apeldoorn is vrijdag door de rechtbank in Zutphen tot twaalf jaar cel veroordeeld voor poging tot moord en poging tot doodslag. Hij beschoot 1 februari twee mannen bij sporthal Mheenpark in Apeldoorn.

Door: Joost Jonker

De officier van justitie eiste begin oktober 15 jaar cel tegen de man. Er werd gesproken over een 'bloedige afrekening' en 'wildwesttaferelen'. De twee slachtoffers werden van korte afstand met een semiautomatisch pistool beschoten. In totaal werden 14 kogels afgevuurd.

"Het is niet aan de 19-jarige man te danken dat beide slachtoffers de schietpartij hebben overleefd", aldus de rechtbank.

Een conflict over geld ging aan de schietpartij vooraf. De rechtbank acht het bewezen dat de man met voorbedachte rade heeft geschoten op de man met wie hij het conflict had en veroordeelt hem daarvoor voor poging tot moord.

De rechtbank spreekt de tiener vrij voor poging tot moord op de andere man, maar stelt dit vast op poging tot doodslag.

Zie ook: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn