RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Magneetvisser heeft wapenarsenaal in huis; politie schakelt EOD in

KLARENBEEK - Een 24-jarige man uit Klarenbeek is aangehouden op verdenking van overtreding van de wet Wapens en Munitie. Volgens de politie had hij een groot wapenarsenaal in huis, waaronder een Panzerfaust (Duits antitankwapen).

De politie kwam de wapens en munitie op het spoor na een melding van een medebewoner. Die vertelde dat de man hem meerdere keren met steekwapens had bedreigd.

Handgranaat zonder pin

Toen agenten vrijdag naar het adres gingen, troffen ze het wapenarsenaal van de 24-jarige aan. Het ging om een zwaard, messen, een kruisboog, enkele onklaar gemaakte antieke geweren, munitie en een handgranaat waarvan leek of de pin verwijderd was. Omdat de politie dat laatste niet vertrouwde, werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld.

Na verder onderzoek werd in de woning ook geschutsmunitie uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen, waaronder een antitankwapen waarbij de springlading nog aanwezig was en een granaat zonder ontsteking, maar met een explosieve lading.

Magneetvisser

Alle wapens en explosieven zijn in beslag genomen en worden op een later moment vernietigd. De 24-jarige man is aangehouden. Hij verklaarde dat hij de oude munitie en wapens uit het water had gehaald tijdens het magneetvissen.

De politie waarschuwt dat dit levensgevaarlijk kan zijn. 'Je weet nooit of je te maken hebt met instabiele munitie die onverwacht kan ontploffen.'

Zie ook: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn