• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Maximaliseer levensduur bomen door bemesting

APELDOORN - Bomen in een stedelijke omgeving oud laten worden is een hele uitdaging. Allerlei beperkingen en bedreigingen hebben invloed op de groeikansen van een boom. En natuurlijk willen we allemaal vitale, volwassen bomen in de stad. Deze dragen het meeste bij aan beleving, welzijn en ecologie.

Bomenplan
Gemeente Apeldoorn heeft daarom in het recente Bomenplan nadrukkelijk ingestoken op kwaliteit, maximale levensduur en diversiteit in de stad.
BTL Bomendienst heeft van de gemeente opdracht gekregen om o.a. de lindebomen langs de Loolaan en de oude eiken langs Arnhemseweg te bemesten.

Bemesten
Door bomen zo lang mogelijk in de volwasfase te houden met een vitaliteit die past bij soort en leeftijd, worden de positieve effecten van bomen zo goed mogelijk benut. Het bemesten van de groeiplaats kan bijdragen aan de vitaliteit. Vandaar dat zij gekozen heeft voor een structureel bemestingsprogramma. Hierin zijn bomen op essentiële locaties in de stad en binnen de hoofdstructuren opgenomen.

Om de invloed op de omgeving beperkt te houden is gekozen voor injectietechniek. Met de Airgrow (beluchtings-machine) wordt de meststof pneumatisch ingebracht. Voordelen daarvan zijn vooral dat de meststof ingebracht wordt in de bewortelde zone, waardoor deze snel beschikbaar is voor de boom. Daarnaast kan eventuele verdichting gelijktijdig worden opgeheven, waardoor de zuurstofhuishouding verbetert. Tenslotte is het een snelle en kostenefficiënte methode, die daardoor goed in structureel, planmatig beheer past. Hierdoor kunnen we de levensduur van bomen maximaliseren en gaan zij in de stedelijke omgeving een mooie toekomst tegemoet.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Sandwich
12:00 tot 13:00