RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Meer Gelderse politie op de fiets naar het werk'

APELDOORN - Binnen 3 jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. De politie in Oost-Nederland doet mee namens de Landelijke Politie.

Met meer dan 7.000 medewerkers is Oost-Nederland de grootste eenheid binnen de landelijke politie. Van alle agenten in deze regio fietst op dit moment 21 procent van de medewerkers naar het werk; dat moet de komende 3 jaar groeien naar een kwart. 

Elk politieteam krijgt de komende jaren laadpunten voor e-bikes en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsstallingen.

Politie heeft hoog ziekteverzuim. Daar willen we echt wat aan doen
Jolanda Aalbers, politie Oost-Nederland

De politie ziet de fiets als een van de belangrijkste speerpunten in het nieuwe vervoersbeleid. Jolanda Aalbers, hoofd bedrijfsvoering van de eenheid Oost-Nederland, zegt: 'Bij de politie is duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor medewerkers. Afgelopen week was nog in het nieuws dat de nationale politie samen met de brandweer het hoogste ziekteverzuim van Nederland heeft. Daar willen we echt wat aan doen, en de fiets gaat ons daarbij helpen.'

Radboud Universiteit ook fietsambassadeur

De politie wordt hiermee de twaalfde fietsambassadeur van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat; de eenheid in Gelderland en Overijssel is vooruitgeschoven post. Een andere Gelderse werkgever die fietsambassadeur is, is de Radboud Universiteit in Nijmegen. Staatssecretaris van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

Ze laat weten: 'De fiets is ons geheime wapen. Tegen drukte, voor betere gezondheid en voor schone lucht. Ik weet zelf als geen ander hoe heerlijk het is om naar het werk te fietsen. Je voelt je fitter en blijer. Dat is ook een goede zaak voor werkgevers. Mooi dat de politie als een van de grootste werkgevers van Nederland meedoet!'

Lease een fiets

Van Veldhoven investeert met provincies, stadsregio’s en gemeenten een kwart miljard in nieuwe fietsroutes en stallingen. Ook wordt het leasen van een fiets vanaf 1 januari 2020 net zo makkelijk als het leasen van een auto, met een bijtelling van 7 procent.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn