RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Met déze afvalcontainers zit Apeldoorn flink in de maag

APELDOORN - Containers voor plastic, papier en glas bij het Apeldoornse winkelcentrum Anklaar zijn binnenkort verleden tijd. De gemeente beloofde ze weg te halen omdat omwonenden er last van hebben. Maar alternatieven zijn er niet, want ook die stuiten op bezwaren.

Door: Bastiaan van Blokland

Het gaat om ondergrondse containers die enkele jaren terug werden geplaatst tijdens de bouw van het winkelcentrum. Van meet af aan kon dat rekenen op flinke weerstand van bewoners van een appartementencomplex voor ouderen en het aangelegen woon-zorgcentrum.

Onwenselijke situatie

Het balkon en sommige slaapvertrekken bevinden zich pal naast de containers. Als die geleegd worden, hangen ze voor het balkon. Dat geeft overlast. De gemeente noemt het 'een onwenselijke situatie'. En dus klonk de toezegging om de containers weg te halen. Dat gaat de gemeente ook doen, binnen enkele weken vanaf nu.

Alles stuit op bezwaar

Er is in de afgelopen jaren hard gezocht naar alternatieve locaties, zegt de gemeente. Maar al die alternatieven stuitten weer op bezwaar. En dus bleven de huidige containers staan. Zoals de gemeente het verwoordt: "Op dit moment is er geen vervangende locatie beschikbaar waar geen reële bezwaren tegen zijn vanuit de gemeente, bewoners en/of ondernemers."

Waar kan het wel?

Met het weghalen van de papier-, plastic- en glascontainers later deze maand moeten omwonenden er straks rekening mee houden dat zij hun afval niet langer bij het winkelcentrum weg kunnen brengen. Op deze kaart is te zien waar dit wél kan in de buurt.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn