• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Misstanden bij meerdere vleesverwerkers op de Veluwe

UDDEL - Bij vijf vleesverwerkers op de Veluwe zijn overtredingen gemaakt op het gebied van veilig en eerlijk werken. Dat zegt de Inspectie SZW dinsdag. Vier van deze vijf bedrijven werden al eerder op de bon geslingerd. Om welke bedrijven het gaat, is niet bekendgemaakt.

Bij sommige bedrijven werd geen beschermende kleding gedragen of werden andere arbeidsomstandigheden aan de laars gelapt. In totaal gaat het om 47 waarschuwingen voor onveilig werken. In vier gevallen moest een deel van de productie worden stilgelegd.

Er werd door de inspectie ook geconcludeerd dat er personeel, dat werkt via een uitzendbureau, wordt onderbetaald. Ook bestaat het idee dat sommige werknemers te lange werkdagen maken. In sommige gevallen was sprake van nachtarbeid, terwijl dat niet bleek uit de arbeidstijdenregistraties. 

Onttrekken aan controle

Bij een vleesverwerker onttrok een werknemer zich aan de controle door snel te verdwijnen. De inspectie denkt dat deze werknemer niet in Nederland mag werken. Het bedrijf is gesommeerd gegevens van deze medewerker aan de inspectie te overhandigen.

De uitzendbureaus die personeel leverden aan de vleesverwerkers zullen de komende tijd door de inspectie extra worden gecontroleerd.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00