RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Moordzaak-Overzier niet nader onderzocht

APELDOORN - Er komt geen nader onderzoek in de zaak-Pim Overzier, voor een eventuele herziening van de strafzaak tegen Henk Haalboom. Dat heeft de advocaat-generaal bij de Hoge Raad bepaald. De veroordeling van Haalboom voor de moord, tot twintig jaar cel, werd in 2005 onherroepelijk. Hij heeft zijn straf inmiddels uitgezeten.

De 37-jarige Apeldoorner Overzier verdween in december 2001. Zijn stoffelijk overschot werd begin 2002 gevonden in een geïmproviseerd graf in de bossen bij Dronten. Haalboom zou het slachtoffer mogelijk levend hebben begraven. Overzier zou vermoord zijn omdat hij verliefd was op de ex-vriendin van Haalboom. Die heeft altijd ontkend.

In 2015 diende Haalbooms advocaat Geert-Jan Knoops een verzoek in voor een nader onderzoek naar gronden voor herziening, onder meer naar de doodsoorzaak. De Adviescommissie afgesloten strafzaken (ACAS) zag geen reden voor nader onderzoek. Volgens de ACAS waren de onderzoekswensen van Haalboom en zijn raadsman gebaseerd op speculatieve, niet vast te stellen of irrelevante uitgangspunten. Ook waren veel punten al bij de rechtbank en het gerechtshof aan de orde geweest.

Na het advies van de ACAS heeft Knoops nogmaals nader onderzoek voorgesteld, maar de advocaat-generaal heeft nu definitief afwijzend beslist. Hiertegen is geen beroep mogelijk. Haalboom kan wel nog steeds een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad indienen.

Zie ook:

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn