RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Muzikale reis om de wereld met obs Meester Lugtmeijer en het Jong Apeldoorns Jeugdorkest

Dat actief muziek maken de ontwikkeling van het kinderbrein positief beïnvloedt is bewezen. Bij de Meester Lugtmeijer school wordt daar niet over gepraat, maar wordt aangepakt. Daartoe is het Leerorkest ‘’Playing2gether’’ opgericht, waarin leerlingen de kans krijgen om samen te oefenen met muziekinstrumenten. Op dinsdag 12 maart 2019 treedt dit Leerorkest op, samen met het Jong Apeldoorns Jeugdorkest, van 17-18 uur in Theaterzaal Gigant aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn. Kinderkoor “Singit” van de Meester Lugtmeijer school laat ook van zich horen. De toegang is gratis; bij voorkeur kaarten reserveren via de balie van Gigant.

In het muziektheaterprogramma ‘’Rondje om de wereld’’ nemen de muzikanten het publiek muzikaal mee op een avontuurlijke tocht over de aardbol. Vanaf de sterren dalen we af, langs een slangenbezweerder in India, de West Side van New York, een Pierrot onder de Franse maan, en nog veel meer.
Obs Meester Lugtmeijer in Apeldoorn Zuid besteedt veel aandacht aan kunst en cultuur, in het bijzonder muziek. De school participeert in de landelijke regeling Cultuur met Kwaliteit.

Die regeling is bedoeld om cultuureducatie in het Primair Onderwijs te versterken. Muziekvereniging Prins Bernhard (PB) en obs Meester Lugtmeijer werken samen in het project leerorkest “Playing2gether”. Leerlingen van groep 5/6 krijgen gedurende het gehele schooljaar onder schooltijd muziekles op verschillende slag- en blaasinstrumenten onder deskundige leiding van dirigent Henk van den Berg (tevens dirigent van PB). Het Jong Apeldoorns Jeugdorkest is onderdeel van de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten en staat onder leiding van de bevlogen dirigent Rob Kaptein. Deze vereniging heeft ruim 60 leden van 8 tot 25 jaar, verdeeld over drie orkesten.

De jeugdorkesten bieden jongeren die samen muziek willen maken een gezellige en uitdagende omgeving in een groot orkest, met tal van optredens, activiteiten en projecten. Deze samenwerking met de Meester Lugtmeijer school en Gigant is daar een klinkend voorbeeld van. Gigant, markant in cultuur, faciliteert en organiseert onder andere kunstprojecten met scholen in Primair en Voortgezet Onderwijs.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn