RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nationaal archeologiecongres in Apeldoorn

APELDOORN - Op 21-22-23 november strijken meer dan 500 archeologen in Apeldoorn neer voor het jaarlijks congres de Reuvensdagen in Orpheus.

Twee dagen lang zijn zij voor tientallen lezingen te vinden in Orpheus, gaan ze naar de tentoonstelling Geheimen van Gelderse bodem, 10.000 jaar archeologische sieraden in CODA, wordt er gegeten in het ACEC en gefeest in SAMSAM.

Laat je spullen zien
Op vrijdag 22 november kan iedereen zijn bodemschatten van de Veluwe laten zien. Heb je nog een klokbeker of een oude bijl op de vensterbank liggen, een paar scherven verzameld tijdens een wandeling of een keer een doosje met vuursteentjes gekregen? Laat je spullen zien, tijdens één groot bodemvondstenspreekuur. Aan de balie in Orpheus is een spreekhoek ingericht en kan zo  nodig via de intercom de nodige specialist opgeroepen worden.
Altijd al willen weten hoe bijzonder je vondst is en hoe oud? Neem het mee op vrijdag 22 november tussen 11.00 en 13.30 uur naar Orpheus!

Archeologische reis door de tijd
Op zaterdag 23 november organiseert de gemeente Apeldoorn een reis door de tijd, met de bus of door het volgen van enkele workshops. Inwoners van Apeldoorn mogen gratis aan deze excursies deelnemen.
Beide excursies beginnen om 9.30 uur vanaf het station van Apeldoorn door in te stappen in één van de historische bussen van Stichting Veteranenbussen Apeldoorn. De ene bus brengt je naar het prehistorisch dorp Haps in park Berg & Bos (www.hapsproject.nl) om deel te nemen aan allerlei workshops, met de andere bus gaan we de archeologische Big Five van de Veluwe bekijken. Om 17.30 uur worden we weer afgeleverd op het station van Apeldoorn.

(Pre-)historische ambachten op Haps
Wil je zelf eens vuursteen bewerken of vezels twijnen? Of je eigen (pre-)historische lunch maken? In het ijzertijddorpje Haps kun je kennismaken met diverse ambachten waar je als archeoloog sporen van kan vinden.

Kijk HIER voor meer informatie.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn