• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Natuur anders gefilmd

Na films zoals Wild, De Wilde Stad en WAD, die nog steeds in Filmtheater Gigant vertoond wordt, draaien er nu twee totaal andere films waarin de natuur wel een hoofdrol vertolkt. In Leaning into the Wind volgt de Duitse regisseur Riedelsheimer landschapsarchitect Goldsworthy (1957) in zijn scheppende bezigheden waarbij hij mens en natuur tracht te verbinden. Soms zijn het minuscule vluchtige ingrepen zoals het vangen en accentueren van een lichtstraal en spelen met bloemblaadjes. Maar ook zien we hem in deze verrassende documentaire immense stenen splijten en uithollen.

Daarnaast brengt de Litouwse filmmaker en bioloog Survila in de film Ancient Wood een filmische ode aan het uitbundige leven in het laatst overgebleven oerbos in Litouwen, zonder educatieve voice-over. Hij observeert met een scherp oog het kleine en grote dierenleven in het bos en benadert deze dieren zo dicht mogelijk. Hij gebruikt de geluiden uit het bos om zijn poëtische beelden zeggingskracht te geven. Aan deze film, die een hit werd in Litouwen, heeft hij tien jaar gewerkt.

Beide films zijn in november in Filmtheater Gigant te zien, Leaning into the wind  (9 en 14 november) en Ancient Woods ( vanaf 15 november)

Stuur ons een WhatsApp bericht!
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 055-5335166 of stuur een mail: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Proattafel
22:00 tot 23:00