RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuw in Apeldoorn: festival ‘Maaiveld’

We moeten er nog even een jaar op wachten, maar gisteren (woensdag 15 mei) werden op theatrale wijze de plannen onthuld. Op 15 en 16 mei 2020 zal in Apeldoorn de eerste editie van ‘Maaiveld’ gehouden worden. CODA, Orkest de Ereprijs, Gigant, Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) en Orpheus slaan de handen ineen voor dit avontuurlijke, tweedaagse festival, met muziek en kunst als rode draad.

Het festival bevat een grande parade van lokale uitvoerders op vrijdagavond en ruim 25 voorstellingen op bijzondere locaties in en om de binnenstad op zaterdag. Met (inter)nationale en lokale artiesten, die werken vanuit spannende combinaties tussen muziek, theater, installaties en meer. Frisse nieuwe producties van talentvolle makers in verbinding met de stad.

Verbinding en vernieuwing

Maaiveld richt zich op het maken van nieuwe verbindingen en verrassende combinaties. Tussen muzikale genres, maar ook nadrukkelijk met andere kunstzinnige uitingen en disciplines. Zo kunnen we de spectaculaire show van Symphony of Fire verwachten, die met vuurspuwende installaties een akoestisch orkest vormen en daarmee alle zintuigen prikkelen.

Duda Paiva Company maakt fysieke, visuele voorstellingen met dans en poppen en ontwikkelt speciaal voor Maaiveld een nieuwe voorstelling. Ook het gerenommeerde gezelschap van Holland Opera zal op locatie spelen, in combinatie met Holland Baroque en geproduceerd door Noorderkerkconcerten. Verder werden op het Van Reekumplein al wat tipjes van de sluier opgelicht. Apeldoorn mag zich onder andere opmaken voor spannende combinaties van klassieke- en popmuziek en elektronische producers die zich verhouden tot imposante installatie- en lichtkunst.

Voorproeven

De komende maanden programmeren de partners van Maaiveld een reeks van programma’s, die het publiek alvast vertrouwd maken met het gevoel en de signatuur van het festival. Binnen deze programmering staan experiment en samenwerking centraal. Zo werken Ereprijs, GIGANT en CODA samen tijdens CODA Paper Art en staat in Orpheus een Maaiveld verrassingsconcert van het NJO gepland.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn