RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Noodklok tegen klimaatverandering

 APELDOORN – Kerken in Apeldoorn luiden de noodklok op zaterdag 1 december om precies 2 voor 12 tegen klimaatverandering.

“Het zijn de berichten waarmee we dagelijks mee geconfronteerd worden op radio en televisie, “ vertelt predikant van de Grote Kerk Bert Schüssler. Hij was te gast bij ons radioprogramma ‘De Matinee’ om hier meer over te vertellen.

Luister hier naar het gesprek met Bert Schüssler (14-15 uur)

Waarom nou de kerkklok?

Vroeger waren kerken in woongebieden, dorpen en steden het signaalpunt bij een noodsituatie, zoals bij een bosbrand of een dijkdoorbraak. Schüssler vertelt: “Hier hebben we ons bij aangehaakt en het idee is om aandacht te vestigen op de aankomende conferentie in Polen op 3 december.”

Wat kunnen wij zelf doen aan dit probleem?

Zelf kunnen we ook bijdragen aan een beter klimaat. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, de fiets nemen in plaats van de auto, met het openbaar vervoer gaan en het isoleren van woningen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn