RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Officiële opening van het eerste DORCAS kringloopwinkel regiocentrum

APELDOORN – Woensdag is de officiële opening van het DORCAS regiocentrum, de eerste in Nederland. Het Dorcas regiocentrum Apeldoorn biedt plek voor een kringloopwinkel, een logistiek centrum en een taalcentrum.

Dorcas helpt waar nodig

In de kringloopwinkel wordt geld gegenereerd voor de vele projecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dat kan door hulp te bieden na een aardbeving of na een jarenlange burgeroorlog. Er zijn diverse Granny projecten: de ouderen die het heel erg moeilijk hebben worden o.a. voorzien van een voedselpakket of hout voor de kachel. Er is ondersteuning van schoolprojecten, enzovoort, enzovoort.

Taalcentrum
In het taalcentrum krijgen statushouders en laaggeletterden Nederlandse taalondersteuning zodat zij met elkaar leren praten en op die manier een betere kans maken op de arbeidsmarkt. Wij werken hierin nauw samen met Lucrato het werkbedrijf van de gemeente Apeldoorn.

Logistiek centrum
In het logistiek centrum is ruimte voor opslag van goederen die van daaruit naar andere Dorcas winkel in Nederland worden gedistribueerd. Een mooi voorbeeld is de voedselactie van afgelopen november; duizenden dozen met houdbare levensmiddelen kwamen daar in de stellingen te staan totdat ze op transport gingen naar Oost-Europa.

Geschiedenis Dorcas
40 jaar geleden opgericht door Dirk Jan Groot en sinds die tijd gevestigd in Andijk. Dirk Jan zocht een passende naam voor zijn stichting en al snel werd het “Dorcas” vernoemd naar “Dorkas” de christenvrouw uit de bijbel die overvloedig was in goede werken en het geven van aalmoezen.

Na de val van de Berlijnse Muur en de politieke hervormingen in Oost-Europa werd het werkterrein uitgebreid naar Afrika en het Midden-Oosten.

Sinds 2013 is het Stichting Dorcas Aid International: een internationale organisatie voor noodhulp en ontwikkelingssamenwerking. Naast 400 vaste medewerkers zijn er ruim 3000 vrijwilligers wereldwijd die zich met z’n allen inzetten voor de allerarmsten in de samenleving.

In de loop der jaren zijn er in Nederland ruim 38 kringloopwinkels geopend.

Het Dorcas regiocentrum Apeldoorn is gevestigd aan de Laan van Westenenk 108.
De winkel in Apeldoorn is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00-16.00 uur.

Vrijwilligers
Ook kunnen we nog vrijwilligers worden geplaatst, dus als u een zinnige vrijetijdsbesteding zoekt en wilt bijdragen aan het welzijn van de allerarmsten in de wereld neem dan contact met ons op. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website www.dorcas.nl

RTV Apeldoorn besteedt in de donderdagavond TV-uitzending aandacht aan dit onderwerp.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn